Twitter ги освежува правилата за автентикација!

Твитер повторно започна да прима сини ознаки, потврдени апликации за сметка.

Твитер објави дека ги обнови своите правила за проверени сметки или сино крлеж, како што е попознато, и ја открива сината значка на повеќе корисници. Од друга страна, се дадени многу јасни упатства за ова.

Имајте на ум дека апликацијата е лансирана откако компанијата започна да добива јавни повратни информации кон крајот на минатата година за нова нацрт-политика за верификација насочена кон промовирање на здрав разговор на платформата.

„Денешната презентација на апликацијата ја означува следната пресвртница во нашите планови да обезбедиме поголема транспарентност, кредибилитет и јасност на верификацијата на Твитер“, се вели во соопштението на компанијата.

За да се квалификувате за потврдена сметка, мора да имате барем целосна сметка со име на профил, слика на профил и потврдена адреса за е-пошта или телефонски број. Покрај тоа, сметката мора да биде активна во последните 6 месеци без никакви прекршувања на правилата на Twitter. Покрај тоа, услугата навела категории што би се квалификувале за сината значка како влада, компании, брендови и организации, новински организации и новинари, забава, спорт и игри и активисти / организатори. Значката што се гледа на проверени сметки обезбедува дополнителен кредибилитет на твитовите и ќе ги извести корисниците дека пораките се од одредено лице и не се од лажна или измамена сметка.

Подоцна оваа година, Твитер ќе додаде други категории, како што се научници, академици и верски водачи. Ако сакате да бидете потврдени, можете да отидете во табулаторот Поставки за сметката во апликацијата. Доколку вашата апликација е одбиена, имате право да аплицирате повторно 30 дена по добивањето на известувањето за одбивање од Твитер.

Твитер ги сподели своите идни планови, вклучително и ажурирање на страницата за профил на корисникот со табулаторот „За“, означување на автоматските сметки во следните неколку месеци и прецизирање на сметките на починатите корисници.

Според Твитер, во моментов се проверени 360.000 сметки.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments