Twitter ја додаде апликацијата Scroll во својата флота!

Twitter сега го зајакна својот план за создавање сопствен претплатнички сервис со купување Scroll.

Твитер објави дека ја купил платформата за претплата Scroll за корисници кои не сакаат да читаат содржина со реклами, но сепак ги поддржуваат издавачите за да заработат повеќе приходи од традиционалните реклами на една страница. Можеме да го сфатиме ова како дел од планот на Twitter да создаде свој сервис за претплата.

Scroll, лансиран минатата година, соработуваше со веб-страници за вести низ целиот интернет за отстранување реклами. Приходите од претплата беа до 40 проценти повисоки од вообичаените приходи од реклами, што ги прави привлечни за издавачите. Корисниците дури можеа да купат претплата што опфаќа повеќе веб-страници.

Аквизицијата на Twitter на Scroll се смета за уште еден чекор кон станување на поголемо име во издавачката индустрија по купувањето на билтенот Revue претходно оваа година. Додека Twitter вели дека планира да го интегрира Scroll во понудата за претплата што сè уште се разгледува, тој исто така укажува на предностите од комбинирање на билтен на Revue со финансиска поддршка на Scroll и отстранување на реклами.

Засега, Twitter ги спречува корисниците да се регистрираат за Scroll. Во оваа смисла, ако сè уште не сте се приклучиле на тоа, ќе мора да почекате да започне новата услуга на Twitter. Твитер наведува дека планира да ја зголеми својата мрежа на издавачи напојувани од Scroll, а исто така да ги вклучи и постојните.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments