Twitter Spaces се отворија за корисници со над 600 следбеници!

Clubhouse го следеше Twitter Spaces започна да им се нуди на корисниците со над 600 следбеници.

Twitter го лансираше својот конкурент во Clubhouse, Twitter Spaces, во бета фаза кон крајот на минатата година. Функција на звучни комори дојде на Андроид во март. Сега, Twitter Spaces е достапен за сите корисници со над 600 следбеници.

Додека Spaces им овозможува на корисниците да се здружат и да разговараат за која било тема што ќе ја изберат, таа останува под контрола на корисниците кои го создаваат овој простор. Исто така е можно да се закачат твитови, да се вклучат натписи за сите во собата и да се поканат други корисници да зборуваат во оваа област. Учесниците на корисниците исто така можат да побараат да зборуваат за време на разговорот. Домаќините и присутните исто така ќе можат да пријавуваат корисници или директно во доменот. Дополнително, домаќините ќе можат да ги исклучуваат звукот на сите звучници одеднаш ако разговорите излезат од контрола. Следбениците на корисникот ќе ги видат нивните тековно во живо Spaces на врвот на нивниот извор на Twitter и ќе ја видат опцијата за придружување.

Твитер објави и неколку нови функции за звучни комори. Прво, влезниците со билети им овозможуваат на домаќините да им наплатуваат на корисниците за привилегијата да учествуваат во одреден разговор. Додека домаќините можат да ја постават цената и максималната количина на достапни билети, приходите најмногу одат на домаќинот на состанокот. Се разбира, Twitter не занемарува да купи мала количина за себе. Компанијата исто така ќе донесе можност за планирање на Простори и поставување потсетници за нив во следните недели.

Подоцнежните карактеристики вклучуваат можност за домаќин на простори со други корисници, подобрувања на насловите во живо и нови начини за пристап до простори со истакнување на сликата на профилот на корисникот во фидот на Twitter, ако има простор во тоа време.

Исто така, ќе има можност да делегирате презентер и домаќин со други луѓе во случај да сакате тоа да помогне во управувањето со говорниците и присутните, или ако ја напуштите просторијата. Покрај тоа, се прават подобрувања во преводите во живо.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments