Uber и Lyft ја изгубија жалбата, повторно наредија да ги класифицираат возачите како вработени.

Но, пресудата нема да стапи на сила се додека не се одржат изборите, кога се очекува гласачите да одговорат на Prop 22.

Апелациониот суд на Калифорнија на Uber и Lyft им беше наредено доцна во Петок да ги класифицираат своите возачи како вработени Според мислење на 74 страници, судот ја потврди наредбата донесена на 10 август со која се бара Uber и Lyft да ги класифицираат своите возачи како вработени во рок од 30 дена.

Но, малку е веројатно дека оваа пресуда ќе стапи на сила пред гласачите во Калифорнија да имаат шанса да ја одмерат мерката за гласање, Prop 22, што ќе ги ослободи Uber, Lyft и другите компании за економски концерти од државниот закон што го отежнува класифицирањето на работниците како независни изведувачи.


Забраната не стапува на сила дури 30 дена по пресудата за жалби. Сепак, тоа е знак дека Uber и Lyft сè повеќе се возат на Prop 22, за кои компаниите потрошија 186 милиони долари за да ги поминат.

И покрај тој факт, јавните службеници и возачките групи ја прославија судската пресуда. „Ова е огромна победа за возачите“, се вели во соопштението на групата против проп 22, Gig Workers Rising. Градскиот адвокат на Сан Франциско едноставно објави на Твитер: „Возачите се вработени“.

И Uber и Lyft тврдат дека ќе бидат принудени да ја напуштат Калифорнија е принудена да ги класифицира возачите како вработени. Извршниот директор на Uber предвиде и нагло зголемување на цените на билетите и помалку дозволени возачи на апликацијата доколку Prop 22 не успее.

Во одделни изјави, Uber и Lyft изјавија дека ги истражуваат нивните можности за жалба, што може да вклучува и водење на случајот до Врховниот суд во Калифорнија. „Денешната одлука значи дека ако гласачите не кажат„ Да “на Prop 22, возачите за споделување возила ќе бидат спречени да продолжат да работат како независни изведувачи, ставајќи ги стотици илјади Калифорнија без работа и веројатно ќе го затворат споделувањето возила низ поголемиот дел од државата, ”Додаде портпарол на Uber.

Портпарол на Lyft рече: „Оваа одлука го прави поитно од кога и да било гласачите да застанат со возачи и да гласаат„ за “на Prop. 22“.


Битката околу Prop 22 се вжештува во последните неколку недели, бидејќи анкетите покажуваат дека гласачкото тело е остро поделено околу тоа дали Uber и Lyft треба да се однесуваат кон возачите како вработени. Воздушните бранови беа прекриени со реклами про и против Prop 22 (претежно про, со оглед на предноста на Uber и Lyft во трошење пред нивните противници). Група возачи на Uber ја тужеа компанијата денес тврдејќи дека „постојаниот бран“ на пораки во нејзината апликација ги крши работничките права. Возачите бараат казни до 260 милиони долари.

Пресудата од 10-ти август беше одговор на прелиминарната забрана поднесена од државниот обвинител на Калифорнија, Ксавиер Бекера, како дел од тужбата со која се тврди дека компаниите го кршат законот на државата АБ5, кој стапи на сила на 1 јануари. Законот го вградува таканаречениот „АБЦ тест“ за да се утврди дали некој е изведувач или вработен, и генерално им отежнува на компаниите како Uber и Lyft да ги класифицираат работниците како независни договарачи.

Uber и Lyft велат дека повеќето возачи претпочитаат да бидат независни поради флексибилноста и можноста да си ги поставуваат своите часови. Но, синдикатите и избраните службеници тврдат дека ова ги лишува од традиционалните бенефиции како здравственото осигурување и надоместокот на работниците, како и ги принудува возачите да ги преземат сите трошоци за нивната работа.

Uber и Lyft, заедно со DoorDash, финансираат мерка за гласање, Prop 22, што ќе им овозможи да го заобиколат AB5 и да продолжат да ги класифицираат своите работници како независни изведувачи. Неодамнешната анкета финансирана од Uber покажа дека мнозинството возачи – како и гласачи – го поддржуваат планот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments