Убер ќе лансира такси-такси во Лондон

Ова лето, Убер ја лансира својата прва такси-служба базирана на вода на реката Темза која поминува низ центарот на Лондон. Сепак, сè уште не ја има обновено дозволата за такси кабина за градот, откако минатата година беше откажана од регулаторите.Американската компанија за поздравување на возење ќе работи со Темс Клиперс, компанија која веќе води речни автобуски услуги на реката во градот, за да ја обезбеди услугата. Како и со другите негови услуги, Uber го остава вистинското возење кај некој друг.Според различни извештаи, двете компании ќе соработуваат за да понудат такси-патнички брод што може да се резервираат директно преку апликацијата Uber. Сепак, не е баш како Uber, резервирањето преку апликацијата е еквивалентно за купување на конвенционален билет за автобуси – чамците сепак ќе работат со однапред определен распоред.Нудењето на фиксен распоред за превоз е малку прв за Uber. Обично, корисниците ќе бидат повеќе навикнати да резервираат такси за тоа кога ќе им треба, наместо да работат околу распоредот на давателот на транспортот.Uber ќе ги добие правата за именување на сите 20 брод на Темс Клиперс. Како резултат, чамците и пристаништата што се користат за давање на услугата ќе бидат брендирани во Uber и наречени „Uber Boat“. Компанијата нема да добие монопол на услугата

Првиот Uber Boat ќе гостува ова лето. Тоа е ефикасно варијација на веќе оперативниот Темза Клиперс, кој превезува патници горе и долу од Темза секој ден.

Патниците сè уште ќе можат да купат билети преку други продажни места, како на веб-страницата на Темс Клиперс, а чамците сепак ќе бидат дел од градската картичка Острир (допрете, тап-аут) без контакт шема за патни плаќања.ГАРДИЈАН известува дека Темза Клипер и Убер ќе влезат во официјално партнерство ова лето, што се очекува да трае три години.Сигурно ќе им го олесни на некои резервациите на Темза Клипер со помош на апликацијата Uber, но нема да се смени огромна сума за патниците. Најзабележителна промена ќе биде именувањето и брендирањето, што би можело да биде обид на велосипедскиот пожар да се задржи видливо присуство во главниот град на Велика Британија, во услови на предизвици со кои се соочува со својата конвенционална платформа за такси кабини.Убер понуди бродски услуги на барање на места како Хрватска и Нигерија но ова беа мали операции во споредба со обемот на патници што ќе се превезуваат во Лондон.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments