Универзитетот во Илиноис под карантин поради појава на COVID-19

Универзитетот во Илиноис под карантин поради појава на COVID-19

Универзитетот Бредли од Илиноис воведе двонеделен карантин после појавата на COVID-19 во просториите на училиштето. Приватниот универзитет има околу 5900 студенти. Потребно е студентите да се изолираат во своите домови до 23 Септември и факултетот ќе премине на онлајн настава во меѓувреме.

Бредли Универзитетот потврди 50 случаи на коронавирус и преку 500 студенти во изолација изјави претседателот на школото Stephen Standifird. Најголемиот број на случаеви беше поврзан со собири над дозволениот број на студенти, неносењето на маски и неодржувањето на социјална дистанца.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments