Unreal Engine 5 – Сцена од 10 милијарди полигонски сцени!

Девелоперот по име Гери Фреман со Unreal Engine 5 создаде 10 милијарди полигонски сцени со своето куче.

Користејќи ран пристап на Unreal Engine 5, главниот развивач на јонизирани игри, Гери Фреман, создаде модел на своето куче со 10 милиони полигони, а потоа го удвои 1000 пати за да создаде сцена од 10 милијарди полигони.

Инвеститорот направи 122 фотографии од неговото куче како спие во неговиот кревет и ги постави на Reality Capture, што резултираше во 3Д-модел. Потоа, резултатите ги пренесе на Unreal Engine 5 со 4K текстури. Тогаш се користеа нанитни мрежи за да се создадат 1000 примери на моделот, што резултираше во сцена со 10 милијарди полигони. Вреди да се одбележи дека моторот може непречено да работи со оваа сцена со 60 FPS.

Исто така, треба да се напомене дека системот на Фримен се карактеризира со Ryzen 7 5800X, EVGA RTX 3070 XC и 32 GB RAM меморија. Инвеститорот планира да создаде слична сцена користејќи GTX 750 за кој верува дека ќе биде доволен.

И покрај очигледната сложеност на сцената, се наведува дека системот не е близу до полн товар. Инвеститорот, исто така, тврди дека која било картичка од серијата GTX 10 или понова картичка ќе забележи некои уморни подобрувања.

Фриман исто така наведува дека големината на податоците е 1,5 GB. Сепак, тој додава дека игрите дефинитивно ќе растат, но конечната големина на играта е сепак одговорност на развивачот. Тој верува дека со малку повеќе напор, може да ја намали големината на податоците на 50-100 MB без да го жртвува нивниот квалитет.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments