Уредот за портал ТВ на Фејсбук конечно ја добива апликацијата Нетфликс.

Станува вистински stick за стриминг.

Портал ТВ на Фејсбук, неговиот уред за фотоапарат без екран што го приклучувате на голем екран, добива Netflix. Компанијата го објави ажурирањето денес, дополнително заокружувајќи кои апликации за стриминг се достапни преку нејзиното семејство на уреди за видео разговор и ја прави платформата Портал уште повеќе конкурент за стриминг стик. (Портал ТВ веќе поддржува Amazon Prime Video, Showtime и Sling TV.)

Заедно со вестите за Нетфликс, Фејсбук вели дека воведува нов далечински управувач за Портал ТВ што вклучува копчиња за брзо пуштање во програмата на Prime Video, Facebook Watch и Netflix, така што луѓето можат веднаш да седнат и да започнат со стриминг. Тој далечински управувач ќе започне да се испорачува со уредите со портал ТВ денес и ќе се наоѓа во продавниците во „следните недели“.

Се чини дека Нетфликс сè уште не е достапен на редовниот портал, иако Фејсбук денес исто така соопшти дека го носи Зумот до порталот мини, порталот и порталот плус за да им даде можност на луѓето да го користат за видео повици. (Зум претходно најави поддршка за порталот беше на пат во август.) Како и обично, камерата на порталот ќе тренира на секој што зборува.
Зумот, заедно со Нетфликс, ќе биде и на уредите конкуренти, вклучувајќи ги Амазон Ехо Шоу и Гугл Нест Хаб Макс. Гугл го направи Нетфликс достапен на Nest Hub и Nest Hub Max во јули, а од Amazon велат дека наскоро треба да се појави на Echo Show. Сега Фејсбук треба само да го прошири Нетфликс со сите свои портални уреди и тој ќе биде рамноправно со неговата конкуренција.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments