Услугите на Microsoft 365 се враќаат по голем прекин.

Мајкрософт 365 доживеа значителен прекин доцна во понеделникот што влијаеше на пристапот на корисниците до повеќе услуги, вклучително и Outlook.

До доцна вечерта, услугите се чинеше дека во голема мера беа обновени: Мајкрософт твиташе во 21:21 часот, „повеќето корисници треба да доживеат олеснување“. Компанијата додаде дека „продолжува да гледа значително подобрување на погодените услуги“.
Претходно, компанијата посочи дека погодените услуги вклучуваат Outlook.com, Office.com, Power Platform, Dynamics365 и Microsoft Teams, вклучувајќи Teams Live Event.
Според Даун Детектор, веб-страница што следи прекини на Интернет, корисниците пријавиле проблеми со најавување, врска со сервер и Outlook. Застојот започна околу 17 часот ЕТ за Office 365, според страницата.
„Мајкрософт“ првично го припишуваше испадот на неодамнешната промена на платформата, но подоцна посочи дека „не се забележува зголемување на успешните врски по враќањето назад на неодамнешната промена. Работиме на проценка на дополнителни решенија за ублажување додека ја истражуваме основната причина“.
Портпарол на Мајкрософт подоцна за Си-Ен-Ен Бизнис изјави дека „во овој момент, не видовме никакви индикации дека ова е резултат на злонамерна активност“.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments