Вашиот сосема нов Oculus Quest 2 не може да игра игри на Oculus Go, потврдува John Carmack.

Оригиналниот Oculus Quest ја имаше оваа одлика.

Ако купивте нов Oculus Quest 2 со надеж дека ќе искусите игри од сега веќе прекинатиот Oculus Go, имам лоши вести: компанијата одлучи да не вклучува поддршка за насловите на Go на Quest 2, потврдува и консултантскиот CTO на Oculus, Carон Кармак на Твитер.

Кога Oculus Quest 2 започна пред три дена, некои луѓе забележаа дека на интерфејсот нема никаква опција што им овозможува на корисниците пристап до апликациите и игрите на Go, нешто што се одликуваше со оригиналните слушалки Quest. Кармак не навлезе во многу детали зошто не беше додадена поддршка, освен „[тој] целосно ја изгуби внатрешната дебата за компатибилноста наназад“.

Oculus Go беше прекинат во јуни, но минатата година, Carmack објави на Твитер дека Oculus планира да донесе Go емулација во Quest, овозможувајќи им на корисниците да играат игри првично објавени на Go на нејзините тогашни предводници слушалки за виртуелна реалност. Не секоја апликација и игра објавена на Go беше компатибилна наназад, но сопствениците на Quest имаа пристап до пристојна библиотека со наслови објавени на првите самостојни слушалки на Oculus, што беше достапно преку корисничкиот интерфејс на Quest. Но, производството на оригиналниот Quest заврши по откривањето на Quest 2 во септември.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments