Видео од Марс во 4K

Марс во 4К резолуција

Вонредни слики заробени од роботските ровери на NАSА го даваат првиот изглед на Марс во најнапредно видео со ултра-висока дефиниција(4K).

10-минутниот клип објавен на Youtube има панорамски поглед на површината на Црвената планета, вклучително и пустини, масивни дини, калгасти излетувања и испукана земја расфрлана со заматени карпи.

Експертите укажуваат на тоа дека снимките покажале дека некогаш Марс бил планета на која имало вода.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments