Функција за гласовни и видео повици пристигна во десктоп верзиите на WhatsApp!

Во десктоп верзиите на WhatsApp пристигна карактеристика што им овозможува на корисниците да остваруваат аудио и видео повици. Со оваа опција, корисниците ќе можат да остваруваат повици на своите компјутери исто како и нивните паметни телефони.

Нова опција дојде во WhatsApp, апликацијата за инстант пораки во рамките на Facebook. Давајќи изјава за апликацијата на апликацијата за macOS и Windows, компанијата објави дека корисниците сега можат да остваруваат говорни и видео повици преку овие десктоп апликации. Компанијата исто така нагласува дека разговорите што треба да се прават преку десктоп верзиите исто така ќе бидат криптирани од крај до крај, односно на овие слики не може да се пристапи.

Функцијата за говорни и видео повици, што е донесена во работната верзија на WhatsApp, во моментов поддржува само еден-на-еден повик. Значи, кога ја користите оваа одлика, не можете да пребарувате со повеќе од една личност. Програмерите, кои исто така дадоа изјави на оваа тема, ветија дека групни повици може да се прават во иднина. Со други зборови, искуството со зумирање и слични апликации може да се доживее во WhatsApp во иднина.

Ако сакате да остварите говорни и видео повици од WhatsApp, прво мора да ја инсталирате соодветната верзија на работната верзија на оваа апликација на вашиот компјутер. Seeе видите QR-код по преземањето користејќи ја врската најдена овде, исто како и WhatsApp Web. Откако ќе го прочитате овој QR-код и ја отворите вашата сметка, можете да остварите аудио и видео повици преку верзиите на работната површина на WhatsApp. Се разбира, важно е да запомните дека за да имате корист од оваа одлика, вашиот компјутер мора да има микрофон и камера.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments