Вие седите, а како да летате: Јапонците развија електричен скутер на надувување!

Можете да го носите насекаде со вас!

Овој пат се надминаа самите себе, и направија скутер на надувување што можете да го спакувате во ранец!
Ако се прашувате зошто некој би купил електричен скутер на надувување, одговорот може да се најде во идејата за овој производ. Имено, тоа е направено со цел да не зазема премногу простор кога ќе завршите со транспортот, а кога ќе одлучите дека е време за возење, ова возило лесно се пумпа со најобична пумпа.

Приложената слика покажува дека овој скутер е дизајниран така што корисникот има доволно простор да се постави на седиштето. Со помош на 3Д модел, компјутерот го прави ова возило во најудобна положба на возачот. Корисникот има можност да го прилагоди моделот по свој избор, додека софтверот автоматски го прилагодува целокупниот дизајн за да ги задржи стабилноста и функционалноста без компромис. Откако ќе се финализира моделот, тој се испраќа до производителот.

Овој производ е тежок само 9 килограми, а максималната брзина на овој скутер е 6 километри на час! Неговата просечна траење на батеријата е приближно еден час.

Цената на скутерот и неговата достапност не се објавени.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments