Во Machu Picchu најголемите чуда на Земјата

Во Machu Picchu најголемите чуда на Земјата

Мачу Пикчу е еден од најимпресивните место на империјата Инка.Местото сè уште ги чува повеќето од своите тајни за себе.Еве факти кои докажуваат дека Мачу Пикчу е едно од најголемите чуда на Земјата..

Тешко е да се замисли колку е вложена работата за создавање на овој град  и тој е зачуван толку добро и покрај сите земјотреси што се случуваат редовно во Перу.Имало уште еден антички град скриен длабоко во џунглата 50 милји од местото на Мачу Пикчу.

Изграден е во 1450 огромен комплекс составен од повеќе од 150 структури,поврзани заедно со рампи,sидови, тераси а може да прими 400 посетители на ден,висок е 1640 метри и нуди прекрасен поглед.Има  пат што води кон пештерата која е дом на Храмот на Месечината,тоа е спектакуларно мало светилиште со прекрасни камења што едноставно не може да го промаши.Навистина е чудно да се видат поголеми добро врежани камења во основата на повеќето згради со неверојатни камења во средина и на врвот.Ние денес можеме да се восхитуваме на инженерските чуда на империјата Инка денес!

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments