Во најлошо можно сценарио Huawei ќе го напушти пазарот на телефоните

A photograph shows the logo of Chinese company Huawei at their main UK offices in Reading, west of London, on January 28, 2020. – Prime Minister Boris Johnson is expected to announce a strategic decision on January 28, on the participation of the controversial Chinese company Huawei in the UK’s 5G network, at the risk of angering his US allies a few days before Brexit. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP) (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP via Getty Images)

Во најлошо можно сценарио Huawei ќе го напушти пазарот на телефоните

Познатиот аналитичар за смартфони – Ming-Chi Kuo, изјави дека во најдобар можен случај вредноста на Huawei ќе се намали, а во најлош ќе престане со производство на смартфони. Apple, Oppo, Vivo и Xiaomi се очекува зголемување на нивната вредност.

Поради проблемите со владата на САД и кризата предизвикана од коронавирусот, Huawei поминува низ тешки периоди, но генерално пазарот на смарфони се очекува да ги намали цените на нивните производи во 2021.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments