Во САД се ограбени неколку продавници на Apple

Во САД се ограбени неколку продавници на Apple

Во последно време, во САД произлегоа протести против рацизам. Во оваа состојба која е слична на граѓанска војна, ограбени се и многу технолошки продавници. Очигледно дека една од најоштетените продавници се продавниците на Apple.

Благодарение на протестите во САД кои сеуште траат, ограбени некои технолошки продавници. Од овие грабежи најоштетен е Apple. Некои продавници на Apple сериозно се оштетени.

Протестите започнаа во повеќе од 30 градови во САД  како резултат на убиениот невооружен George Floyd, од страна на полициските екипи на Минесота, Минеаполис и истите потоа не добија никаква казна. Иако протестите што во моментот продолжуваат да растат се обидуваат да бидат задушени од американската војска, влегувањето на војниците предизвика настани да растат повеќе.

Во такво опкружување, многу провокатори почнаа да грабнат технолошки продавници. Во моментов најзагрозената компанија е Apple. Ограбувачите кои ги искршиле 30 метарските стакла на Apple Store во Портланд, Орегон ги украле производите во продавницата. Освен производите од внатре, се чини дека продавниците претрпеле и голема штета, што ќе предизвика Apple Store да влезе во процес на реновирање некое време.

Слично на тоа беше нападната и Apple продавница во трговскиот центар Скотсдејл Ватерфронт и беа украдени многу уреди како што се Phone, iPad и MacBook. Додека овие грабежи беа снимени од страна на сведоците, криминалците сеуште не се пронајдени.

Украдените уреди не вредат воопшто

Од друга страна, уредите украдени од продавниците на Apple веројатно нема да работат. Кога гледаме во безбедносната политика на Apple, сите уреди што се чуваат во продавницата за клиентите да ги тестираат уредите, работат само кога се во таа продавница. Значи, кога излегувате од продавницата, софтверот на уредите не работи.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments