Вратете ги старите икони на Google со оваа наставка на Chrome.

Можете барем да го контролирате вашиот веб прелистувач.

Животот е во постојан тек, но доживувањето промени во крајно неизвесното време низ кое поминуваме сите е особено лудо. За среќа, сè уште можете да забележите видлива контрола во вашиот веб прелистувач – оваа нова екстензија на Chrome создадена од дизајнерот Клаудио Постингел ви овозможува да ги замените новоредизајнираните, но збунувачки слични икони на Google за старите (преку Gizmodo).

Кога беше објавено на почетокот на октомври, ја опишавме големата ребренд на Google за G Suite како начин да ги поставиме производите на гигантот за пребарување за подобро да се натпреваруваат со Microsoft Office. Сепак, новонаречениот Google Workspace донесе колекција на редизајнирани, кохезивни икони на апликации кои – според мое мислење, и онаа на моите соработници – е многу тешко да се препознаат од далечина.

Новите икони ја задржаа основната форма на претходните, но тргуваа со јасно, различно боење за дебели контури направени од вообичаената шема на бои на Google за црвена, сина, зелена и жолта боја. Иконите ги прават да изгледаат како парче, но истиот квалитет ги прави да исчезнат навистина во преполната колекција на јазичиња. Промената исто така го прави тоа многу полесно да изгубите важен таб или да го затворите еден од погрешна причина. Посебно прашање, но со слични ефекти: ако сте слепи во боја и се потпирате на изразената разлика помеѓу старите икони, вашата работа за користење на Google Workspace стана потенцијално многу потешка.

Ја преземав наставката и можам да потврдам дека работи исто како што се надевавте. Ако прегледите и коментарите за проширувањето на Постингел се какви било индикации, на многумина им пречеше промената и беа задоволни и со ова решение. Сега има начин да се вратиме на испробаните и дизајнирани икони на Google, со слично проширување за Firefox што треба да дојде, според страницата на Постингел. Пробајте ако се чувствувате како да ви треба малку контрола. Тоа само може да направи разлика.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments