Време е Apple да каже дали коронавирусот ќе влијае на iPhone 12

Време е Apple да каже дали коронавирусот ќе влијае на iPhone 12

Набудувачите на „Епл“ ќе обрнат големо внимание на заработка на компанијата за каков било знак дека пандемијата му штети на производството на iPhone.

Во февруари Apple беше една од првите компании што предупредуваа на влијанието на коронавирусот врз производството.Сега е шансата на компанијата да ни каже колку е тешка пандемијата и на хитната сезона.Аналитичарите очекуваат да достигне голема продажба со добивка од 52,1 милијарди американски долари во продажба.

Без оглед на финансискиот извештај на Apple за трите месеци што завршија во јуни инвеститорите веројатно ќе и дадат пауза на компанијата,со оглед на тоа што владите ширум светот ефикасно ги затворија своите економии во обид да го запрат ширењето на вирусот. Пандемијата веќе  зарази повеќе од 16,5 милиони луѓе ширум светот и уби повеќе од 655.000 луѓе но на Епл тоа ништо не му значи тој и од септеври продолжува со работа но со забавено темпо затоа што тогаш се очекува повторно посилно враќање на Коронавирусот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments