Whatsapp овозможи групни повици!

Групните повици на апликацијата Whatsapp стануваат слични на оние на конкурентската услуга Zoom.

Компанијата сега ја воведе можноста за придружување на повиците што веќе се во тек, што претходно не беше можно. Корисниците сега можат да излезат и да се вратат на повикот без ограничувања, важно е само да бидат поканети на групен повик на почетокот.

Постои и информативен екран кој покажува кој учествува и кој е поканет да разговара.
Во случај корисникот да го игнорира повикот, прозорецот сè уште ќе му биде отворен ако сака да се придружи подоцна.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments