iPhone 13 може да дојде со поддршка за WiFi 6E!

Се вели дека серијата iPhone 13 нуди поголема брзина и подобрен опсег благодарение на WiFi 6E.

Предложено е дека серијата iPhone 13 ќе доаѓа со WiFi 6E, подобрена верзија на протоколот WiFi 6. Ова ќе биде подобрување што ќе им овозможи на новите модели да поддржуваат побрзи брзини на безжично преземање и зголемен опсег.

WiFi 6 не беше достапна во минатогодишните серии iPhone 12. Значи, иако тоа не е голема надградба за оние што сакаат да подигнат кој било од четирите модели кои доаѓаат подоцна оваа година, според DigiTimes, WiFi 6E ќе понуди значителни придобивки. Клучната разлика помеѓу протоколот WiFi 6E и WiFi 6 е што новиот стандард ја поддржува опсегот од 6GHz.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments