Windows 10 ја повлекува верзијата 1909!

Microsoft повеќе нема да обезбедува ажурирања за верзијата 1909.

Microsoft им даде потсетник на корисниците дека верзијата Windows 10 1909 се приближува кон крајот на услугата и дека треба да се ажурираат во понова верзија до 11 мај.

Со следната Patch Tuesday Patch, ќе се обезбедат најновите безбедносни ажурирања за верзијата со Windows 10 1909 и оваа верзија повеќе нема да биде официјално поддржана. На кратко, компјутерите кои ја користат оваа верзија нема да можат да добијат нови закрпи и безбедносните пропусти или пропусти ќе останат нерешени. Мајкрософт; Тој го споделува тоа со верзијата со Windows 10 1909, која вклучува Home, Pro, Pro за работни станици и Pro Education, компанијата исто така ќе ги повлече сите верзии на верзијата 1909.

„По овој датум, уредите што ги користат овие верзии веќе нема да добиваат месечни ажурирања за безбедност и квалитет. Како и секогаш, препорачуваме да ги ажурирате вашите уреди во најновата верзија на Windows 10 што е можно поскоро, за да можете да уживате во најновите карактеристики и засилена заштита од најновите безбедносни закани.“ Тоа е во описот.

Од друга страна, Microsoft се подготвува да лансира уште едно ажурирање на функциите на Виндоус 10 следниот месец. Верзијата за Windows 10 21H1 ќе биде мал пакет за подобрувања кој повеќе се фокусира на подобрувања под хаубата, отколку на нови функции.

Врз основа на долгогодишно работење на далечина, учење и игри искуства во текот на изминатата година, верзијата 21H1 ќе биде достапна со услужна технологија. Верзијата за Windows 10 21H1 вклучува сеопфатен пакет карактеристики кои ја зголемуваат безбедноста, далечинскиот пристап и квалитетот.

Windows 10 верзијата 21H1 RTM се очекува да биде достапна за корисниците на Insider во следните недели.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments