Windows 10Х може да биде објавен во втората половина на годината!

Оперативниот систем Windows 10Х се очекува да биде достапен во вториот квартал од оваа година.

Денес беше објавен нов извештај во врска со оперативниот систем Windows 10Х конкурент на оперативниот систем Chrome, на кој работи Microsoft подолго време. Според информациите споделени од извори блиски до компанијата, се тврди дека новиот оперативен систем насочен кон почетни компјутери ќе биде лансиран во втората половина на 2021 година.

Се разбира, треба да се напомене дека засега нема официјално соопштение од оваа тема од Microsoft. Сепак, во согласност со информациите добиени од Windows Central, оперативниот систем Windows10Х се очекува да биде достапен кон крајот на летото.

Во исто време, некои информации за новиот оперативен систем се вклучени во споделениот извештај. Во овој дел, се наведува дека оперативниот систем 10X првично нема да поддржува апликации Win32. Наместо тоа, се вели дека приоритет на компанијата е услугата Cloud PC.

Microsoft наскоро може да биде објавен со нова верзија на Windows

Како што можеби се сеќавате, со објавениот извештај во изминатите месеци, се тврдеше дека Microsoft планира да ги пласира во Windows 10X или надградбата на долината на Сонцето како нов Windows. Во оваа насока, се покажа дека софтверскиот гигант планира да го започне ажурирањето на Sun Valley во следните неколку месеци.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments