Апликацијата за компатибилност на Windows 11 е ажурирана!

Благодарение на новото ажурирање, апликацијата им покажува на корисниците зошто уредот не е соодветен за Windows 11.

По официјалното објавување на Windows 11 пред два дена, Microsoft разви алатка за проверка на компатибилноста што се користеше за да се провери компатибилноста на системот со Windows 11 пред да се објави официјалната верзија на оперативниот систем. Развиената алатка известува дека системите се компатибилни или некомпатибилни со Windows 11. Сепак, алатката не им покажа на корисниците која е причината за некомпатибилноста доколку се утврди дека системот е некомпатибилен. Кога оваа ситуација предизвика реакција на корисниците, Стив Дипенса, потпретседател на Microsoft Endpoint Manager и Windows Commercial PM, во својата изјава на својот официјален профил на Твитер рече: „Ќе ја подобриме апликацијата PC Health Check во следните неколку недели. „Се надевам дека првото ажурирање ќе биде објавено утре“.

Како што рече Диспенса, апликацијата PC Health Check е ажурирана за да одговори на реакциите. Според ажурирањето објавено вчера, апликацијата сега содржи подетални пораки за тоа зошто системот не може да се ажурира во верзијата на Windows 11. Овие пораки вклучуваат недостаток на TPM, исклучување на безбедно подигнување, недоволен простор на дискот или присуство на неподдржан процесор.

Со новото ажурирање објавено од Microsoft, апликацијата им нуди на корисниците подетални информации. Ова им помага на корисниците да го идентификуваат проблемот. Така, корисниците ќе можат да ги научат потребните барања за надградба на нивните системи во новата верзија на Windows и да постапуваат соодветно. Од друга страна, врз основа на изјавите на Диспенса, можно е да се каже дека опсегот на апликацијата PC Health Check ќе се прошири понатаму во наредните денови.

Конечно, треба да се напомене дека новата надградба ќе се инсталира автоматски за корисниците кои веќе ја имаат апликацијата.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments