Проблемот со низок FPS на Windows 10 е решен од корен!

Проблемот со перформансите со кој корисниците на Windows 10 се соочуваа со проблеми неодамна, се решава со претстојната закрпа.

Ажурирањето што Microsoft го стави на располагање во април предизвика ниски проблеми со FPS и пелтечење во игрите за многу луѓе. Ако сте забележале и некои проблеми со изведбата, вие сте на вистинското место.

Всушност, ова прашање беше решено со вторникот Update KB5004327, што беше објавено за преземање овој месец. Сепак, некои корисници на Windows 10 објавија дека продолжуваат да ги доживуваат истите проблеми со перформансите дури и откако го направија овој закрп.

За среќа, Microsoft објави дека ја пронашол основната причина за проблемот. Giantинот од Редмонд не навлезе во многу детали за ова прашање. Но, белешките за објавување на претстојното ажурирање на функцијата Windows 10 21H2 сугерираат дека е обезбедено трајно решение. Дури и описот е како што следува:

„Поправивме проблем што ги спречи плановите на Power и Game Mode да работат како што се очекуваше. Ова предизвикуваше побавни стапки на рамка и слаби перформанси додека играте игри.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments