Дали Windows 11 ќе биде бесплатна надградба?

Се појавија првите детали за бесплатната надградба на Windows 11. Според споделените информации, корисниците кои користат верзии на Windows 7 и 8.1, ќе можат бесплатно да се префрлат на новата верзија на Windows.

Оперативниот систем Windows 11 протече пред некој ден. Додека возбудливото одбројување продолжува за новата верзија на Windows, денес се појавија неколку важни детали за бесплатната надградба на Windows 11.

Како што знаете, многу корисници сè уште продолжуваат да користат оперативни системи Windows 7 и Windows 8.1. Ако сè уште користите стари верзии на Windows, имаме добри вести за вас. Според неодамна споделената од XDA Developers неодамна, гледаме дека Microsoft ќе понуди бесплатна надградба за корисниците кои користат стари верзии на Windows.

Во споделената информација за бесплатната надградба на Виндоус 11, која се очекува да биде детална на 24 јуни, се вели дека корисниците на Виндоус 10 ќе можат бесплатно да ги надградуваат своите оперативни системи преку Windows Update. Ова исто така ќе се однесува на корисниците на верзии на Windows 7 и Windows 8.1. Сепак, процесот на бесплатна надградба ќе работи малку поинаку на оперативните системи Виндоус 7 и 8.1. За ова, корисниците ќе можат бесплатно да се префрлат на Windows 11 со инсталирање на алатката за ажурирање на нивните уреди.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments