Потполно збогување на Adobe Flash Player со Windows најавено во јуни!

Со Windows 10, Flash Player целосно се разделува во јули.

Microsoft најави нова фаза во целосно отстранување на Flash Player од оперативниот систем Windows 10 по крајот на поддршката на 31 декември 2020 година. Microsoft целосно ќе го отстрани Flash од Windows 10 во кумулативно ажурирање што ќе биде објавено во јули.

Компанијата објави KB4577586 во октомври како рачно ажурирање што им овозможува на корисниците сами да деинсталираат Flash од Windows 10. Од друга страна, иако Flash не е поддржан неколку месеци, ова ажурирање сè уште не е понудено автоматски на корисниците. Во јуни, ова ажурирање ќе биде вклучено во кумулативниот преглед на ажурирање за верзијата 1809 или понова верзија на Windows 10, обично достапна во третата и четвртата недела од секој месец, и Flash ќе се отстрани.

Ако изберете да не го добиете ажурирањето за преглед, KB4577586 ќе биде вклучен во ажурирањата на сериите во јули и во секое следно ажурирање на сериите, како дел од второто крпење. Исто така, ако инсталирате Windows 10 May 2021 Update или верзија 21H1, исто така, ќе се инсталира KB4577586.

Да ве потсетиме дека Flash е познат по безбедносни проблеми. Тоа е правилна одлука за целосно отстранување на веќе корисната компонента. Оние кои не сакаат да чекаат автоматски да се случи компонентата, можат да преземат KB4577586 од Каталогот за ажурирање на Microsoft. Ајде исто така да истакнеме дека ажурирањето е достапно за Windows 8.1.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments