Windows 11 доаѓа со подобрувања во перформансите!

Windows 11 нуди огромни подобрувања во перформансите во однос на Windows 10.

Microsoft се подготвува да ја претстави новата верзија на Windows, Windows 11, на 24 јуни. Неодамна, протекуваше бета верзија на оперативниот систем од програмерот. Јутјуберот Бен Анонимус, кој го прегледува протечениот оперативен систем, зборува за големи подобрувања во перформансите во однос на Windows 10. Сепак, Јутубер тврди дека тој правел прегледи во официјална верзија, а не во бета верзија на програмерот. Всушност, развивачот ни покажува некои карактеристики што не се во бета верзија.

Лаптопот што го користи YouTuber вклучува Intel Core i7-10875H и NVIDIA GeForce RTX 2070 Super. Бен Анонимус прво ни го рефлектираше времето за подигнување на новиот оперативен систем. Времето, што е 16 секунди во верзијата на Windows 10, паѓа на 13 секунди во новиот оперативен систем. Ова е сè уште добар знак за перформансите на Windows 11 на почетокот.

Јутјуберот потоа изврши тестови со 3Д марки одделно на Windows 10 и Windows 11. Додека резултатот на Windows 10 во Тајм Шпион е 6872, Windows 11 го пополнува истиот тест со 7613 поени. Ако внимателно го разгледаме резултатот на графичкиот процесор, можеме да видиме дека Windows 11 е во пораст. Резултатот, кој беше 6927 во Windows 10, се зголеми на 7426 во новата верзија. Исто така, го среќаваме истиот тренд во резултатот на процесорот. Резултатот, кој беше 6573 во Windows 10, се зголеми на 8886 во новата верзија.

Еден од тестовите извршени од Бен Анонимус е тест за брзина на складирање на CrystalDiskMark. Новата верзија привлекува внимание со добивање на подобар резултат од нејзиниот наследник како резултат на овој тест. Покрај тоа, единечните и повеќе јадрени перформанси се зголемуваат во Windows 11 на тестот Geekbench. Единствениот резултат на изведбата на јадрото, кој беше 1138 во Windows 10, се зголеми на 1251 во Windows 11. Повеќе-јадрениот резултат беше измерен како 6284 поени во старата верзија, додека резултатот беше 7444 во новата верзија. Затоа, можеме да кажеме дека има значително зголемување на основните перформанси.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments