Windows 11 обезбедува подобрувања за гејмерите!

Windows 11, меѓу другите иновации, вклучува подобрувања за гејмерите.

Microsoft ја претстави новата верзија на оперативниот систем Windows, Windows 11, на настанот што се одржа денес. Новата верзија носи со себе многу промени. Една од под-темите што ги вклучува овие промени е искуството со играта. Покрај сите свои иновации, Windows 11 содржи и добри вести за гејмерите.

Првата забележителна иновација во овој контекст е поддршката за автоматско HDR. Со поддршка за автоматско HDR, Windows 11 автоматски нуди висок динамички опсег (HDR) на игри изградени на DirectX 11 или повисоко, кои претходно користеа само Стандарден динамички опсег (SDR). HDR е технологија што овозможува поддржаната игра да овозможи многу поширок опсег на вредности и бои на осветленост, давајќи the на сликата дополнително чувство на богатство и длабочина. Компанијата наведува дека ја претставиле оваа технологија пред играчите на Xbox Series X / S и добиле позитивни реакции. Поради оваа причина, поддршката за Auto HDR во новата верзија на Windows исто така ќе биде активна за компјутерските гејмери.

Друга иновација донесена од Windows 11 е функцијата DirectStorage. Новата опција има за цел брзо вчитување на игрите на графичката картичка без пригушување на процесорот, со своите NVMe SSD со високи перформанси и соодветните драјвери. На овој начин, игрите ќе можат да се вчитуваат многу побрзо, без долго време на вчитување. Компанијата наведува дека DirectStorage Optimized Windows 11 компјутерите се конфигурирани со хардверот и драјверите потребни за да се обезбеди ново искуство.

Конечно, Microsoft зборува за апликацијата Xbox што ќе биде вградена во Windows 11. Апликацијата Xbox, која ќе биде вградена во новата верзија на Windows, ќе го олесни пристапот до Xbox Game Pass. Компанијата продолжува да додава нови игри во своето портфолио секој ден за да го зголеми интересот за Xbox Game Pass. Компанијата исто така наведува дека некои од големите игри додадени на Game Pass оваа година ќе бидат додадени на списокот во наредните денови.

Конечно, да споменеме дека Microsoft тврди дека новиот Windows 11 е најдобрата верзија на Windows досега во однос на искуството со игри.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments