Microsoft: Датум на објавување на Windows 11 – последни месеци од 2021 година!

Microsoft даде опсег за датумот на објавување на Windows 11, иако тоа не е јасно.

Софтверскиот гигант Microsoft на својот настан го најави оперативниот систем следната генерација Windows 11 Додека ги објаснувате карактеристиките и системските побарувања на Windows 11, сè уште нема информации за датумот на објавување.

Сепак, информациите на веб-страницата креирана од компанијата за Windows 11, Windows 11 ќе бидат објавени во последните месеци од годинава.

Објава за датумот на објавување на Microsoft за Windows 11

Како што споменавме погоре, иако компанијата не даде јасен датум, таа навела опсег за датумот на објавување. Изјавата на Microsoft за датумот на објавување на Windows 11 е следнава;

„Планот за надградба, кој ќе биде ставен во употреба постепено, се очекува да започне во последните месеци од 2021 година и да продолжи во 2022 година, иако сè уште не е сигурен“.

Според изјавата, гледаме дека програмата за ажурирање ќе започне во последните месеци од 2021 година и ќе трае до 2022 година. Овој процес, кој ќе се спроведе слично на календарот за ажурирање на Виндоус 10, се должи на целта на Microsoft да им го достави ажурирањето на своите корисници без никакви проблеми.

Конечно, да споменеме дека Windows 11 ќе им биде понуден на корисниците на Windows 10 бесплатно.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments