Промени во дизајнот на Microsoft Office со Windows 11!

Со објавениот пост на блогот, откриен е дизајнот на Microsoft Office, кој ќе се промени со Windows 11.

Microsoft го крена целиот превез на тајност на оперативниот систем Windows 11 со неговото лансирање на 24 јуни. Велејќи дека направи некои промени во интерфејсот за време на лансирањето, софтверскиот гигант ги детализираше и промените што ги направи на дизајнот на Microsoft Office во својот пост на блогот.

Ако го погледнеме објавениот пост на блогот, ќе видиме дека новиот јазик за дизајн на Fluent, кој софтверскиот гигант го развива од 2017 година, исто така е усвоен од апликацијата Office. Како што можете да видите од сликата подолу, вообичаениот класичен интерфејс за ленти е отстранет од апликацијата Office, која со промените на интерфејсот доби помодерен и течен интерфејс. Овој отстранет интерфејс е заменет со мени со лента што може да се склопи.

Покрај тоа, компанијата, која ги прави аглите позаоблени во дизајнот на интерфејсот, во својот блог објавува и дека апликацијата Office е синхронизирана со зададената тема на системот, вклучувајќи го и темниот режим.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments