Протекоа слики на екранот за Windows 11!

Протекоа слики од екранот на Windows 11, кои се очекува Microsoft да го претстави на 24 јуни.

Снимките на екранот објавени на страницата за кинески форум Baidu го откриваат интерфејсот и дизајнот на менито Start на Windows 11. Промените во интерфејсот се прилично слични на Windows 10X што го откажа Microsoft. Па, како изгледа Windows 11?

Дизајн на интерфејс за Windows 11 и мени за стартување

Објавените протекувања ги открија иконите за апликации на Windows 11, интерфејсот и дизајнот на менито Start. Додека лентата со задачи останува на место во новиот оперативен систем, локацијата на копчето Start менито и апликациите на лентата со задачи се поставени на средина, но треба да се напомене дека може да се премести налево како порано. Менито Start, од друга страна, е поедноставено и дизајнирано многу слично на Windows 10. Копчињата за исклучување и иконите за апликации остануваат на место. Покрај тоа, името на оперативниот систем е јасно наведено како Windows 11 Pro на сликите.

Додека Microsoft го откажа проектот Windows 10Х, тој изјави дека ќе ги донесе подобрувањата направени за проектот до главната верзија на Windows. Откажаниот проект првично беше развиен за преносни мобилни уреди како уреди со двоен екран. Како и да е, развојот на проектот беше брзо прекинат и заглавен.

Компанијата споделува навестувања дека е подготвена да ги објави Windows 11, како и досега. Софтверскиот гигант се очекува официјално да го претстави новиот оперативен систем со својот настан на 24 јуни. На сликата што се користи на настанот што треба да се одржи, буквата 11 рефлектирана од прозорецот, која е симбол на Windows, не беше занемарена. Иако во овој момент имаше многу критики, компанијата повторно ги собра своите перцепции поставувајќи ги видеата што ги објави на 11 минути.

Конечно, да споменеме дека настанот на кој Microsoft ќе го претстави Windows 11 ќе се одржи на 24 јуни во 18:00 часот по локално време.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments