Windows 11 ќе понуди обновени опции за контрола на прозореците!

Microsoft се подготвува да понуди обновени контроли на прозорецот на корисниците со Windows 11.

Оперативниот систем Windows 11 протече неодамна од изненадување и се откри какви новини не очекуваат со новата верзија. Додека се прашувавте за Windows 11, кој ќе биде претставен на 24 јуни, уште една карактеристика на новиот Windows беше откриена со најновиот споделен извештај.

Според информациите добиени од првата протечена верзија на новата верзија на Windows, гледаме дека Windows 11 ќе доаѓа со обновени опции за контрола на прозорецот. Како што знаете, Microsoft претстави функција наречена Windows Snap со Windows 10. Благодарение на оваа одлика, софтверскиот гигант им овозможи на корисниците да ги преуредуваат отворените прозорци на работната површина со помош на глувчето, тастатурата и Snap Assist.

Сега, со Windows 11, компанијата ќе им понуди на корисниците обновени прозорски контроли, така што можеме да користиме многу апликации на работната површина во исто време и поудобно.

Оваа одлика работи прилично едноставно, како што можете да видите од видеото подолу. За да пристапите до овие контроли на прозорецот, сè што треба да направите е да го поставите курсорот на глувчето над копчето за максимизирање на отворен прозорец. По извршувањето на оваа операција, некои претходно подготвени распореди на прозорци ќе ве поздрават. Од ова контролно јазиче што се отвора, ќе можете да изберете каде и како тековниот прозорец ќе се премести на работната површина. Така, ќе можете да доминирате во многу делови на работната површина.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments