Изворниот код на WWW продаден за 5,4 милиони долари!

Тим Бернерс-Ли, кој ги постави темелите на Светската мрежа и интернет (www) светот во 1989 година, го продаде изворниот код во NFT формат за неверојатни 5,4 милиони долари.

Познат по world.wide.web, Тим Бернерс-Ли одамна го донесе интернетот во светот во 1989 година. Изворните кодови на светската мрежа се продадени за 5.434.500 американски долари на аукцијата во Сотби. Според информациите споделени на официјалниот Твитер профил на Сотби, средствата од продажбата ќе бидат наменети за иницијативи поддржани од Тим Бернерс-Ли и Розмари Лит Бернерс-Ли.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments