Xbox Game Pass добива игри на EA Play на 10-ти ноември.

На време за Xbox сериите X и S.

Претплатниците на Xbox Game Pass Ultimate ќе добијат пристап до EA Play точно на време за лансирање на следната генерација на конзолата на Microsoft. EA Play пристигнува на Xbox Game Pass Ultimate на 10-ти ноември, истиот ден кога Microsoft ги лансира и конзолите Xbox Series X и Xbox Series S. Само претплатниците на Xbox Game Pass Ultimate (14,99 американски долари месечно) ќе добијат пристап до EA Play, заедно со поволностите на xCloud и пакетот Xbox Live Gold.

EA Play ќе вклучува пристап до повеќе од 60 дополнителни игри со EA, вклучувајќи ги The Sims, FIFA, Mass Effect и многу други. EA Play е сличен на Game Pass, но е ексклузивен во игрите на EA. Претплатниците на Xbox Game Pass Ultimate, исто така, ќе можат да преземаат и да играат игри од EA Play на компјутерите со Windows 10 во декември, зголемувајќи ја колекцијата игри достапни на компјутерската страна на Xbox Game Pass.

Microsoft наскоро планира да ги додаде и класичните франшизи на Bethesda во Xbox Game Pass и за конзолата и за компјутерот. Дополнувањата доаѓаат откако Мајкрософт ја купи матичната компанија Bethesda Softworks ZeniMax за 7,5 милијарди долари. Doom Eternal ќе биде едно од првите додатоци на 1-ви октомври, но Мајкрософт сè уште не го откри целиот список на игри во Бетесда што ќе се пробијат до Game Pass.

Ако веќе сте претплатени на EA Play и Xbox Game Pass, Microsoft ги откажува претплатите на EA Play и секое преостанато време во текот на 50 дена ќе биде „заокружено и претворено во најблискиот месец на Xbox Game Pass Ultimate со сооднос од три спрема еден. ” На веб-страницата за поддршка на Xbox на Мајкрософт има целосен FAQ, но во суштина ако имате веќе 3 месеци EA Play на вашата сметка, ќе добиете 1 месец Xbox Game Pass Ultimate додаден на вашата сметка. Помеѓу 4 и 6 месеци преостанато EA Play на вашата сметка значи 2 месеци Xbox Game Pass Ultimate додадени на вашата сметка. Еве ја целата табела за конверзии што проценува дека Мајкрософт ќе бидат додадени на сметките:

Конверзии на EA PLAY и XBOX ИГРА ИЗВЕШТАЈОстанатите месеци на EA Play Приближно дадено крајно време

 • 1 месец 10 дена
 • 2 месеци 21 ден
 • 3 месеци 1 месец
 • 4 месеци 1 месец и 14 дена
 • 5 месеци 1 месец и 21 ден
 • 6 месеци 2 месеци
 • 7 месеци 2 месеци и 14 дена
 • 8 месеци 2 месеци и 21 ден
 • 9 месеци 3 месеци
 • 10 месеци 3 месеци и 14 дена
 • 11 месеци 3 месеци и 21 ден
 • 12 месеци 4 месеци
0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments