Xiaomi jа претстави својата нова кредитна картичка

Xiaomi Ја претстави својата нова кредитна картичка

Јапонската технолошка компанија Xiaomi; како резултат на соработката со UnionPAy и Gf Credit Card ја претстави својата нова кредитна картичка Xiaomi GF Joint. КАртичката може да овозможи предности во трговија за Xiaomi.

Во последно време, производителите на технологија фокусирани се кој финансиските технологии. И покрај тоа што има нови технологии како што се blokchain и крипто пари, наидуваме на NFC и паметни картички кои се системи изградени врз традиционални методи.

Неодамна Apple ја претстави својата картичка за припејд. Истиот чекор го направи и јапонската компанија Xiaomi.

Xiaomi заедно со картичката доделува и уред

Новата картичка е прикажана како прва мала алатка за плаќање дома за електронски уреди за корисниците на Xiaomi. Друга карактеристика на картичката е тоа што, корисниците кои во месецот три пати прават сметка од 199 јуани, следниот месец добиваат подарок кој е во иста вредност со сметката.

Според првичните вести, картичките ќе бидат изработени од специјален материјал. Податоците врз картичките ќе бидат лазерски напичани. Барањето за картичка ќе биде сосема лесно. Лицата кои сакаат да станат корисник на картичката можат да аплицираат преку апликацијата која се наоѓа во уредите на Xiaomi, наречена Xiaomi паричник. Доколку не сте корисник на Xiaomi, мора да се најавите со вашиот Xiaomi паричник. Со овие картички, ќе можат да тргуваат и корисници кои немаат NFC на нивниот уред. Но мора да нагласиме дека картичките првично ќе се користат во Кина.

Новата картичка доаѓа со нови можности

Со намера картичката да ја претстави и да ја овозможи корисниците да ја користат, Xiaomi нуди и кампања заедно со картичката. Така што доколку во текот на првите три месеци направите сметка од 99 јуани, добивате 50 јуани попуст на Xiaomi уредите. Тоа значи дека 50% од вашата сметка ќе може да ја искористите при купување на друг уред.

Овие картички работат и со сметки за штедење и за камати. Картичките исто така можат да се користат без никакви проблеми со припејд картичките во сопственост на разни компании или припејд апликации. Картичката исто така се очекува да има различни предности. Во моментов се знае дека картичката може да се користи само во Кина. Што мислите вие за започнувањето на производство на картички од страна на компании како Apple и Xiaomi.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments