Xiaomi:Најиновативна компанија во 2020

Xiaomi успеа да стане една од најиновативните компании

Компанијата Xiaomi со седиште во Кина, според извештајот подготвен од страна на Boston Consulting Group успеа да биде стане една од најиновативните 50 компании.  Xiaomi претходно успеа да влезе во оваа листа и во 2014 и 2016 година.

Кинескиот гигант Xiaomi кој е позната компанија која произведува телефони според цена / перформанси, има голем асортиман на телефони и продолжува да ги развива и обновува телефоните кои ги вклучува во својот асортиман.

Компанијата која дава вредност на Ar-Ge работењето, очигледно дека успешно поминува низ патот кој го следи. Според блог написот споделен од страна на Xiaomi, компанијата успеа да стане една од 50 компании кои се назначени како најиновативни компании во извештајот подготвен од страна на Boston Consulting Group.

Xiaomi по трет пат се наоѓа во листата на најиновативни компании

Xiaomi не се наоѓа за прв пат во оваа листа подготвена од страна на Boston Consulting Group. Кинеската компанија, претходно во 2014 и 2016 успеа да се најде во оваа листа на најиновативни компании.

Меѓународниот претседател на Xiaomi, Shou Zi Chew, вака се изрази за успехот кој го достигнуваат по трет пат: „Овој резултат се спогодува со нашата цел за подобрување на животот. Ова е многу познато за корисниците на уредите Mi кој се наоѓа во повеќе од 90 пазари низ целиот свет. Оваа компанија нуди надминување на границите на технологијата“.

Според блог написот, компанијата ќе инвестира 7 милијарди долари се со цел да стане главна компанија за насоките 5G, вештачка интелигенција и loT. Како што и погоре споменавме, компанијата дава вредност на Ar-Ge, така што во 2019 година инвестира за 29,7%  повеќе во споредба со претходната година и ибестицијата достигна до 1,1 милијарди долари.

Со почеток од 31март 2020 година, компанијата име околу 9 илјади вработени за Ar-Ge и Ar-Ge вработените го составуваат 48,6% од вкупниот број на вработени на компанијата. Во 2020 година компанијата планира да инвестира 1,4 милијарда долари за Ar-Ge.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments