Xiaomi Redmi Note Series може да добие поддршка од 100W за брзо полнење!

Xiaomi може да донесе поддршка за брзо полнење од 100W на своите паметни телефони од серијата Redmi Note.

Предложено е дека Xiaomi планира да донесе поддршка за брзо полнење од 100W на паметните телефони од серијата Redmi Note. Дигиталната станица за разговор на платформата Weibo потсетува дека највисоката поддршка за полнење понудена за оваа серија е моментално 67W.

На крајот од минатиот месец, Xiaomi го претстави своето ново решение за брзо полнење HyperCharge, покажувајќи дека жичаното полнење од 200W може да наполни батерија од 4.000mAh до 50 проценти за само 3 минути, а за целосно полнење потребни се околу 8 минути.

Слично на тоа, решението за безжично полнење 120W може да ја полни батеријата од 4.000mAh до 10 проценти за само неколку минути и потребни се 7 минути за полнење до 50 проценти. Потребни се само 15 минути за целосно полнење на батеријата.

Безжичниот HyperCharge 120W е лансиран како наследник на безжичното полнење од 80W што Xiaomi го објави во октомври минатата година. Технологијата за безжично полнење од 80W може целосно да ја наполни батеријата од 4.000mAh за 19 минути.

Гледајќи го процесот, се гледа дека Xiaomi ќе понуди поддршка за брзо полнење од 100W за паметни телефони од средната серија Redmi Note, додека уредите од висока класа или предводник ќе бидат со поддршка за брзо полнење од 200W.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments