Збогум на легендата: Yahoo Answers се затвораат по 21 години служба!

Yahoo Answers, што овозможува создавање култура во интернет светот, конечно се збогуваа со овој свет по 21 година работен век. Компанијата објави дека платформата ќе биде целосно затворена на 4 мај 2021 година.

Кога барате какво било прашање од нај апсурдното до најлогичното на Интернет, сигурно сте виделе некои страници на Yahoo Answers. Основана во 2005 година, оваа платформа, исто така, претставува важен дел од интернет-културата. Но, оваа култура сега е при крај, со одлуката објавена денес.

Според објавата на почетната страница на Yahoo Answers, платформата ќе се збогува со интернет светот на 4 мај 2021 година. Сите корисници кои сакаат да постават какво било прашање на платформата ќе можат да испраќаат какво било прашање што сакаат до 20 април. Целокупната изјава споделена од платформата и вознемирена многу корисници на Интернет е следнава:

Додека Yahoo Answers некогаш беше суштински дел од производите и услугите на Yahoo, со текот на годините стануваше сè помалку популарен бидејќи се менуваа потребата на нашите членови. Затоа, решивме да ги тргнеме нашите ресурси од Yahoo Answers за да се фокусираме на производи што подобро им служат на нашите членови и да го исполниме ветувањето на Yahoo за испорака на врвна доверлива содржина.

Од 20 април, веќе нема да можете да објавувате нови прашања или одговори. Сепак, ќе можете да прегледувате прашања и одговори испратени до 4-ти мај. Веб-страницата ќе биде затворена на 4-ти мај. Ако сакате да преземете копија од вашите прашања и одговори, можете да го сторите тоа со најавување во вашата табла за приватност и барање за преземање.

Иако Yahoo Answers со години служи како корисна платформа, корисниците на интернет по некое време започнаа да ја користат како фабрика за хумор. Глупави прашања едни на други се ширеа на интернет и од нив беше побарано да си поставуваат глупави прашања за шега. Сепак, заминувањето на платформата, која е на овој свет веќе 21 година, ги растажи сите.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments