YouTube тестира нова одлика на коментари за мобилни уреди!

Споделените нови извештаи покажуваат дека YouTube ја тестира новата опција за коментари за мобилни уреди.

Како што знаете, YouTube во моментов ни овозможува да додаваме коментари со внесување на минута и секунда во делот за коментари. Сепак, со извештаите споделени денес, гледаме дека YouTube работи на сосема нова опција за коментари за мобилни уреди.

Благодарение на оваа одлика, која започна да се тестира на мобилни уреди, се наведува дека корисниците можат да коментираат за секундата што ја гледаат додека гледаат видео. Всушност, слична карактеристика на оваа одлика е достапна и во апликацијата SoundCloud. Како што знаете, во оваа апликација, корисниците можат да додадат свои коментари на одредена секунда од музиката што ја слушаат и да ги споделат овие коментари со други корисници.

Од друга страна, Google планира да донесе слична опција со верзиите на YouTube на Android и iOS, со што ќе може да додаваме коментари на одредена секунда од видеото што го гледаме. На овој начин, корисниците ќе можат да споделуваат информации за таа секунда од видеото што го гледале со други корисници.

Засега, не е познато ништо за тоа како оваа функција моментално се тестира или како таа ќе работи. Сепак, со визуелното подготвување на тимот на Android Police, ние сме сведоци на тоа како оваа функција ќе работи помалку или повеќе.

Кога ја испитуваме сликата погоре, забележуваме дека се случила експлозија во 3:42 секундата од видеото. Во овој дел, ако е во меур, се наведува дека експлозијата се случува во оваа секунда од видеото. Се вели дека оваа опција, која Google ја тестираше со одредени корисници, ќе работи повеќе или помалку со оваа логика.

Покрај тоа, не е познато кога оваа опција за коментари тестирана од YouTube ќе биде достапна. Сепак, извори блиски до компанијата проценуваат дека оваа одлика на коментари ќе биде достапна што е можно поскоро.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments