YouTube отстрани 11 милиони видеа

Google користи автоматски системи што ја следат и блокираат содржината

Компанијата го објави својот традиционален извештај, од кој разбираме дека во вториот квартал од годината системите на YouTube блокираа 11,4 милиони видеа.

Поголемиот дел од содржината или 10,85 милиони ставки се избришани од автоматизираниот софтвер на Google.

Сепак, намалувањето на реалниот капацитет на работна сила не влијаеше значително на перформансите на YouTube, бидејќи алгоритмите за автоматизација работеа со уште поголема брзина од вообичаеното за да се справат со сообраќајот.

Официјалните податоци потврдуваат дека филтрите на YouTube отстранија двојно повеќе видеа отколку што беа пријавени во првиот квартал од годинава.

Повеќе од 1,7 милиони видео-датотеки се избришани поради сексуална содржина, а над 1,2 милиони се отстранети поради сцени на насилство и 900,000 за етнички и верски навреди.

Интересно, 382,000 од видеата биле пријавени од вистински корисници на YouTube.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments