YouTube Premiers додаде нови функции за креаторите на содржини.

YouTube објави нови функции, дизајнирани да го направат YouTube Premiers што е можно поинтересен и привлечен.

Premiers им овозможува на креаторите да пренесуваат содржина во живо и да објавуваат претходно снимено видео на нивниот канал. Функцијата ја користеа компаниите во текот на оваа година поради потребата од одржување настани преку Интернет.

Постојат три нови одлики: Trailers, Live Redirects и Countdown Themes. Функциите им даваат на креаторите поголема контрола над искуството за преглед на содржината и нудат потрадиционална маркетинг структура за Youtube Premiers.

Live Redirect е една од поинтересните одлики на Youtube Premiers. Кога творецот има закажана премиера, можно е да се одржи пренос во живо пред објавувањето на видеото. Откако ќе заврши преносот во живо, публиката ќе биде пренасочена кон видеото.

Оваа одлика може лесно да ги пренасочи корисниците кон одликата Trailers. Trailers, им овозможува на креаторите да вметнат претходно снимено видео за најава, кое може да трае од 15 секунди до три минути.

Конечно, Countdown Themes им овозможуваат на корисниците да изберат видео прилагодено одбројување што одговара на нивната содржина. Според Youtube, има широк спектар на теми и расположенија.

Live Redirect и Trailers веќе им се достапни на креаторите, додека темите за одбројување пристигнуваат во наредните месеци.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments