YouTube тестира нови функции на Android

YouTube е една од најпопуларните услуги

YouTube е една од најпопуларните услуги на Интернет и природно предизвикува голем интерес кај луѓето кои емитуваат живи и влијателни лица.

Google активно работи на додавање нови функции за да им биде полесно на авторите да создаваат, уредуваат и промовираат свои содржини на YouTube.

Колку полесно можеме да поставуваме, откриваме и гледаме видеа, толку поактивни ќе бидеме на нашите сметки.

Софтверските инженери на компанијата веќе тестираат неколку нови алатки, кои во моментов се достапни на ограничен број на корисници. Ваквите промени не се случајност, туку редовна практика на Google, со која тие сакаат да го направат YouTube најпосакувана платформа.

,,Една од идеите на кои работиме е да го смениме изгледот и локацијата на копчето за поставување мултимедија на уредите со Android” изјавија од YouTube.

Повратните информации од корисниците му откриваат на Google дека многу луѓе сметаат дека тековната локација на оваа важна компонента на интерфејсот на YouTube е збунувачка.

Ова е причината зошто се тестираат алтернативни локации, каде треба да се наоѓа копчето за поставување.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments