Заштитна маска од 3Д принтер што совршено одговара на лицето на корисникот

Заштитна маска од 3Д принтер што совршено одговара на лицето на корисникот

Mensura Mask е развиена во Imperial College London маска која се печати на 3Д принтер но е целосно прилагодена на лицето на корисникот  за подобар зафат и поудобно носење.

За разлика од еднократните маски за лице што можат да се купат во аптеките или дури и обичните намирници во светот за време на пандемијата се прават долготрајни изработени од силикон и други материјали,а на кои се менува само филтерот за воздух.Едно такво решение но комплетно за корисниците беше создадено на колеџ во Лондон.Експертите таму ја развија Mensura Mask која може да се отпечати со 3Д печатач но пред тоа може да се рафинира според формата на лицето на лицето што ќе го носи.

Системот работи со сликање на твоето лице со телефон со камера што има сензор за длабочина на поле.Потоа  испраќате скенирање во три димензии до овој универзитет и тие ќе ви направат CAD цртеж за маската, која потоа ја отпечатите дома.Производот е само во почетните фази на развој и производство, а неговите креатори бараат инвеститори, соработници и оние кои би ги произвеле своите маскирани маси на големо и ќе ги дистрибуираат ширум светот.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments