Продолжува работањето од дома! Zoom ја купува компанијата за Cloud Computing за неверојатни 14,7 милијарди долари!

Апликацијата за видео конференции Zoom објави дека го купила давателот на услуги за облак (cloud) „Five9“ за 14,7 милијарди долари. Со оваа аквизиција, компанијата ја направи втората најголема аквизиција од 2021 година во технолошкиот сектор.

Иако делумно го знаевме тоа пред пандемијата на коронавирусите, апликацијата за видео конференции Zoom, која стана интегрален дел од нашите животи во многу области со пандемијата на коронавирус, направи нов чекор што ќе го зајакне своето присуство во интернет светот.

Компанијата објави дека ја купи Five9, една од компаниите познати по обезбедување облачни технологии, во замена за акции. Оваа аквизиција чинеше 14,7 милијарди долари.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments