Zoom воведува нова карактеристика за известување на полето приватност!

Zoom покажува кој може да зачувува и споделува кориснички содржини и информации со нејзината опција за известување за приватност.

Zoom воведе нови известувања во апликацијата дизајнирани да разјаснат кои информации можат да ги видат и зачуваат другите корисници во различните карактеристики на услугата. Zoom вели дека функцијата за известување за приватност ќе биде прикажана во различни делови од нејзините апликации, вклучувајќи разговор, транскрипции, анкети и прашања и одговори.

Иако е наведено дека овие известувања не штитат од прекинувачи на саксии, се смета дека им помагаат само на луѓето кои користат зум за нивната работа и можеби не им е пријатно во споредба со другите решенија за VoIP. Овие известувања, на пример, ќе обезбедат корисниците да не објавуваат случајно непрофесионални коментари во текот на состанокот.

Дополнително, Zoom ќе започне да прикажува известувања кога домаќинот или другите присутни користат поврзана апликација од трета страна за време на повик, покрај известувањата за сопствените карактеристики на апликацијата. Ова ќе им овозможи на присутните да знаат дека нивните податоци може да ги чува трето лице, а потоа присутните ќе можат да одлучат дали можат да го продолжат состанокот.

Услугата наведува дека овие карактеристики се издаваат како дел од ажурирањето што ќе биде објавено од 19 април. За да ја ажурирате најновата верзија, едноставно отворете Zoom, потоа кликнете на сликата на вашиот профил во горниот десен агол на прозорецот и проверете дали има ажурирања. Кога ќе го направите ова, ќе се појави поле за да покаже дали ја користите најновата верзија на зумирање.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments