Зошто да чекате на Apple или Facebook кога уште денес може да направите свои smart glasses?

Дизајнерот Сем Марч има сè што ви треба за да ги изградите.

Паметните очила – во зависност од тоа кого прашувате – се иднината. Но, ако повеќе не чекате компанија како Apple или Facebook да ви продадат пар, можете да го направите она што го направи дизајнерот на производи Сем Март и едноставно да си изградите свои паметни очила од нула.

(Март не е странец за изградба на сопствена технологија што може да се носи, како што покажува неговиот DIY паметен часовник од минатата година.)

Слично како и конструкцијата на паметниот часовник, Март целосно го документираше секој чекор од процесот што го презеде при креирањето на очилата, кои имаат поврзана апликација и користат интегрирани LED диоди за да наведат насоки за одење до одредена локација.

Ако сакате да изградите ваш сопствен пар, ќе ви треба прилично техничка вештина. Процесот на март вклучува обработка на сопствен пар очила со ЦПУ рутер (или 3Д нивно печатење), резба и полирање пар леќи, пишување на апликацијата и дизајнирање – и потоа монтажа – прилагодена минијатуризирана плоча.

Сега, очилата се прилично ограничени во функционалноста – во моментов, сè што прават е основна навигација со гореспоменатите светла за да се покажат вртењата или крајната дестинација – но Mарт го направи целиот проект со отворен извор, нудејќи сè, од шеми и кодови на плочки. до CAD-датотеки за дизајните на самата апликација. Тоа значи дека ништо не ве спречува да ја земете неговата основа и да додадете какви било карактеристики што сакате одозгора.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments