Зошто користените автомобили во Турција се поскапи од новите?

Зошто користените автомобили во Турција се поскапи од новите?

На паркинг во црноморската метропола во Трабзон каде се продаваат користени возила  до 300 автомобили менуваат сопственици секој ден.

Но од летото зделките се помалку од 50 на ден. Причината е што користените автомобили станаа премногу скапи. Во Турција пазарот за користени автомобили и други половни производи се зголеми значително како резултат на пандемијата на коронавирус. Но и покрај поплавата на понуди цените растат. Цените обично се најмалку 20,000 фунти повисоки отколку пред пандемијата. Тие сакаат да обезбедат финансиски средства со приходи од втора рака во случај на втор пандемски бран на есен.

Според компаниите  двојно е зголемен бројот на користени реклами за автомобили на рекламни платформи. Учеството на продадените недвижности се зголеми за трипати во јуни во однос на истиот месец минатата година. Турција ќе биде опремена со нови автомобили најрано во септември.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments