Можно е новата графичка карта Nvidia RTX 3080 Ti да биде објавена на 18ти Мај!

Новиот објавен извештај посочува дека NVIDIA ќе ја објави RTX 3080 Ti на 18-ти мај.

Продолжуваат да се прават нови тврдења за датумот на објавување на RTX 3080 Ti. Објавен е важен извештај за тоа кога моделот, за кој се тврди дека ќе биде објавен во мај со претходните протекувања, сега ќе биде објавен.

Со информациите споделени од ITHome, гледаме каков патоказ ќе следи NVIDIA за RTX 3080 Ti. Иако нема официјално соопштение за протечените датуми, се вели дека графичката картичка од новата генерација ќе биде објавена на 18 мај, според дадените информации. Подоцна, се тврди дека првите прегледи на видео картичката ќе бидат објавени на 25 мај и ќе бидат достапни на 26 мај.

18 мај – Соопштение
25 мај – Осврти
26 мај – Датум на објавување

Кои ќе бидат карактеристиките на RTX 3080 Ti?

3080 Ti, кој според своите карактеристики ќе биде позициониран помеѓу моделите RTX 3080 и RTX 3090, ќе биде домаќин на графички процесор GA102-225 со 10.240 CUDA јадра според информациите споделени од ITHome. Во овој поглед, моделот, кој ќе има подобри перформанси од RTX 3080, исто така, ќе понуди перформанси близу до моделот RTX 3090. Секако, рано е да се каже нешто јасно за ова, бидејќи спецификациите на уредот засега не се официјално проверени.

Покрај тоа, со споделениот извештај, потврдено е дека предметниот модел ќе поддржува 12 GB GDDR6X VRAM и ќе има интерфејс од 384-битна мемориска шина. Покрај тоа, иднината на споменатиот модел со ограничувањето на крипто рударството е меѓу доставените информации.

0 0 vote
Article Rating

Поврзани вести

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments