Дискутираната опција на Инстаграм се остранува

Пристигна опис на новата опција на Инстаграм, која веќе подолго време е предмет на разни дебати. Според ова, Инстаграм ја отстранува својата нова опција поради негативните ефекти. Од сега понатаму само јавните здравствени институции ќе можат да ја користат опцијата АР.

Опцијата АР се отстранува од Инстраграм

Новата опција на Инстаграм креирана со зголемена технологија за реалност ги отстранува ефектите на Instagram AР.  Според изјавата, таков чекор е превземен затоа што се создадоа погрешни мисли во врска со актуелниот коронавирус. Ефектите повеќе нема да вклучуваат примери во врска со вирусот Корона. 

Сепак, според изјавите, се чини дека официјалните здравствени институции можат да ја користат оваа опција. Од друга страна, беа споделени информации дека ќе бидат забранети и неоснованите тврдења и вестите за вирусот Корона. Споделувањето на COVID-19 се очекува да го направат само официјалните здравствени институции, особено Светската здравствена организација.

Да ве потсетиме дека  пред извесно време, Фејсбук објави дека ќе оди на ваква забрана за реклами. Имајќи предвид дека рекламите на Фејсбук и Инстаграм следат заедничка стратегија, сличен чекор е преземен и порано.

Со опцијата на Инстаграм АР, корисниците можеа да применат различни ефекти на нивните лица во споделување на селфи. Меѓу овие ефекти постоењето и ефекти со  примери на вирус Корона овозможи на Инстаграм да ја достигне својата забрана.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *