Apple ги ограничи некои апликации

Apple продолжува со нови одлуки во врска со новопојавениот корона вирус. Компанијата, која стапи на дневен ред со ограничување на вирусот корона на App Store, објави поврзана статија на блогот на развивачи.

Apple е топ тема со ограничување на корона вирусот на App Store.

Во изминатите неколку дена, Кина ја отстрани играта „Плагуе Инк“ без објаснување. Денес Apple е топ тема со иста тема.

Компанијата објави дека донела таква одлука корисниците да ги информираат за здравјето и безбедноста. Исто така компанијата објави блог што го сумира процесот на прегледување на корона вирусот.

Властите рекоа:

„Почнавме истраги за да се осигураме дека изворите на податоци се сигурни и дека развивачите кои ги нудат овие практики се владини агенции, здравствени организации, надлежни институции во здравството и добро познати организации за медицинско образование. Ние само ќе им овозможиме на организациите кои ги исполнуваат нашите критериуми да објавуваат информации за овој вирус“.

App Store исто така вклучува игри со ограничување на вирусот корона. Некои ограничувања беа наметнати на апликацијата за забава и развиените игри за вирусот. Овластените лица, кои изјавија дека игрите со овој вид содржина ќе бидат отстранети од продавницата за апликации, најавија дека ќе направат широко организирање за ова прашање.

Слични вести

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *